Τα τζουμερκα

Στον επίγειο παράδεισο της Πίνδου

Ανέγγιχτη φύση
αδάμαστα βουνά

Με αφετηρία εξόρμησης την "Ανάβαση" , που βρίσκεται στη καρδιά των Τζουμέρκων, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την άγρια φύση και να αγναντέψουν, να περιδιαβούν και να ζήσουν απερίγραπτες εμπειρίες.

Πέτρινα γεφύρια παραδοσιακά χωριά μοναστήρια και μουσεία

Ονομαστά γεφύρια, παραδοσιακά χωριά, μοναδικά μοναστήρια, νεροτριβές, νερόμυλοι, μουσεία. Μαγευτείτε με αυτά που αντικρίζετε και μεταφερθείτε σε σε περασμένες εποχές.

Εξορμήσεις και δραστηριότητες

Ρομαντικοί περίπατοι, πεζοπορία ως τους μεγαλύτερους καταρράκτες της Ελλάδας, ορειβασία, παρακολούθηση πουλιών, mountain-bike, rafting σε εύκολες αλλά και δύσκολες διαδρομές, canoe-kayak, canyoning, 4x4 σαφάρι.

Περιπλάνηση σε μοναδικά τοπία

Αξιοθέατα & Μνημεία

Περιπλάνηση  σε μοναδικά τοπία  στην Ελλάδα…

Συρράκο & Καλαρρύτες

Οι παραδοσιακοί αυτοί οικισμοί, με ξεχωριστή θέση στην ιστορία και τον πολιτισμό, βρίσκονται μόλις  μερικά λεπτά μακριά από το ξενοδοχείο μας

Μονή Κηπίνας

Το εντυπωσιακότερο μοναστήρι της Ηπείρου χτίστηκε το 1212 και
είναι σκαρφαλωμένο στο κοίλωμα ενός ψηλού κατακόρυφου βράχου.

Πράμαντα

Τα Πράμαντα είναι χτισμένα αμφιθεατρικά στις πλαγιές της κορυφής Στρογγούλας. Το κεφαλοχώρι των Τζουμέρκων, έχει πλούσια ιστορία και πολλές επιλογές για να δοκιμάσετε τις παραδοσιακές συνταγές με τοπικά υλικά και τον πολιτισμό του τόπου.

Το εργαστήρι του Πολύζου.

Ο γλύπτης Γ. Πολύζος έχει μελετήσει και κατασκευάσει 17 αρχαία Ελληνικά μουσικά όργανα  και αρχαία Ελληνικά κοσμήματα. Το εργαστήρι είναι επισκέψιμο και απέχει 200μ. από το ξενοδοχείο.

Μουσείο σύγχρονης τέχνης

Το Μουσείο Θεόδωρου Παπαγιάννη αποτελεί ένα μοναδικό για την περιοχή μουσείο γλυπτικής, στον χώρο του οποίου αποτυπώνονται οι παράγοντες που καθόρισαν στην ιστορία της Ηπείρου ως προς την σχέση του ανθρώπου με τον τόπο του.

Φυσικά Μνημεία

Ένα μωσαϊκό τοπίων με οροσειρές, δάση, ποτάμια, καταρράκτες, άγρια φαράγγια, λιμνούλες…  Στα Τζουμέρκα  θα ανακαλύψετε πόσα πολλά μπορεί να κρύβονται σε μία τόσο μικρή περιοχή.

Δίδυμοι καταρράκτες

Οι δύο εντυπωσιακοί  καταρράκτες ύψους 100 μ. περίπου, πέφτουν από τις δυτικές πλαγιές των Τζουμέρκων στο πανέμορφο χωριό Καταρράκτης 20΄από το ξενοδοχείο μας. 

Κορυφή Στρογγούλα

 Το στολίδι των Τζουμέρκων η Στρογγούλα είναι  η «αγαπημένη» των ορειβατών. Με αφετηρία την «Ανάβαση» σε 3,5 ώρες είμαστε στην κορυφή. 

Σπήλαιο Ανεμότρυπα

 Η μοναδικότητα του σπηλαίου  οφείλεται στην διάσχιση ποταμού σε όλο το μήκος του. Θεωρείται το πιο λευκό σπήλαιο στην Ελλάδα και στη διαδρομή μήκους 250μ. έχουν σχηματιστεί τρεις λιμνούλες σε αποχρώσεις του γκρι, ροζ και άσπρου. Βρίσκεται 4χ.λ.μ. από το ξενοδοχείο μας.